Birthe's Madside

 

Frikadeller med stuvet savoykål

Tid: Ca. 40 minutter

  • 500 g hakket svinekød
  • salt
  • peber
  • 1 dl havregryn
  • 1 revet løg
  • 2 æg
  • 1½ dl mælk
  • smør og olivenolie til stegning
  • Tilbehør:
  • ca. 750 g kartofler
  • 1 lille savoykål
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • ca. 3 dl mælk
  • salt
  • peber
  • reven muskat

Rør kødet sejt med salt og peber. Tilsæt havregryn, løg, æg og det meste af mælken og rør til en ikke for fast fars. Steg frikadellerne faste og gyldenbrune på en pande i olie og smør. Snit kålen fint og kog den 5 minutter i letsaltet vand. Hæld den i et dørslag og lad den dryppe godt af. Gem vandet. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag op med mælk og lidt kålvand. Kog op og vend kålen i. Smag til med salt, peber og muskat og server frikadellerne sammen med kogte kartofler.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside