Birthe's Madside

 

Fyldte koteletter på spinatbund
Koteletter, Spinat - Personer: 4
  • 4 tykke nakkekoteleletter
  • Fyld:
  • 75 g valnødder
  • 1 fed presset hvidløg
  • 10 blade basilikum
  • ½ tsk revet citronskal
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • Spinatbund:
  • 2 porrer
  • 1 spsk valnødde- eller olivenolie
  • 3/4 kg frisk spinat (450g frossen)
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ tsk salt
  • peber
  • reven muskat

Der skæres en lomme i hver kotelet. Nødderne hakkes og blandes med hvidløg, fintklippet basilikum, citronskal, salt og sammenpisket æg. Fyldet fordeles i koteletterne, der lukkes med en kødnål. Porrerne deles i kvarte på langs, skæres i ca. 4 cm lange stykker og dampes i olien. Den rensede spinat slynges godt for vand og dampes med. Smages til med hvidløg, salt, peber og muskat. Fordeles i et ovnfast fad. Koteletterne brunes på tør pande eller i ½ spsk olie et par min. på hver side. Lægges over spinaten

Sættes i ovnen på midterste ovnribbe 15-20 min. ved 200°.

Kilde: Vinklub Nr. 1, november 1991. Andre Dewald, 07 Maj 93

 

 

Birthe's Madside