Birthe's Madside

 

Fyldt mørbrad
6 personer
  • 2-3 svinemørbrad
  • 1 æble i små tern
  • 6-8 grofthakkede svesker
  • ½ spsk enebær
  • ½ tsk groft salt
  • 3/4 tsk rosmarin
  • ½ tsk sennepsfrø
  • 1/4 tsk stødt sort peber
  • smør til stegning
  • 2½ dl piskefløde
  • 3½ dl bouillon
  • ca. 1 tsk blåskimmelost
  • ribsgele
  • salt, peber
  • evt. majsstivelse

Hver mørbrad deles i 3-4 stykker. Der bores et hul midt i hvert stykke, brug f.eks. skaftet af en grydeske. Hullerne fyldes med en blanding af svesker og æbler. De hele krydderier stødes fint i en morter. Krydderierne blandes på en tallerken og kødet rulles heri. Kødstykkerne brunes ved god varme i smør og lægges i et ovnfast fad. Panden koges af med bouillon og fløde. Saucen smages til med de øvrige ingredienser, jævnes evt. og hældes over mørbradstykkerne.

Fadet sættes i ovnen 25 min. ved 180°.

 

 

Birthe's Madside