Birthe's Madside

 

Fyldt svinemørbrad med ost og tomater
6 pers.
  • 2 mellemstore svinemørbrad
  • ½ dl olivenolie
  • 50 g smør
  • 3 store kødtomater
  • 12 tørrede salvieblade
  • 120 g emmentalerost
  • salt
  • friskkværnet sort peber
  • 250 g spinat (hele blade)
  • 3 halverede tomater
  • rasp

Mørbradene pudses let af for hinder og evt. sener og flækkes forsigtigt, uden at skære dem igennem. Bank nu begge mørbradene let med den flade side af en kødhammer. Drys med salt og friskkværnet peber. Tomaterne, der er flået, skæres i tykke skiver, der lægges på den ene mørbrad. Herpå salvieblademe, der er smuldret let. Over dem osten, skåret i skiver, så den kan dække tomterne igennem hele mørbraden. Den anden mørbrad lægges over. Sy dem sammen til en stor mørbrad. Sno evt. en snor omkring mørbraden, der brunes i smør og olie. Vend mørbraden, så den bliver smuk brun hele vejen rundt. Tilføj de optøede spinatblade. Lad dem stege lidt med, inden der skrues ned for blusset. Lad mørbraden simre 12 - 15 min. Mørbraden tages op, der skrues op for spinaten, så den damper med stegeskyen (uden låg). Rør af og til. Skær mørbraden i skiver. Server den, lagt på spinaten, ledsaget af kogte nudler og de halve tomater, der gratiners med raspen.

Tilberedningstid:1 time

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside