Birthe's Madside

 

Glaseret hamburgerrug med kartoffelsalat
4 personer
  • 600g kogt benfri hamburgerryg, skåret i skiver
  • ca 100 g leverpostej fra dåse
  • Pynt:
  • rå champignonskiver, og kan du ikke skaffe dem, så tag halve sorte oliven eller kogte grønne bønner
  • Gelé:
  • 3 dl vand med lys bouillonterning
  • evt. lidt sherry
  • 4 blade husblas
  • Serveres med kogte kolde kartoffelskiver, blandet med små tomatskiver.
  • Dressing:
  • olie
  • vinaigre
  • sennep
  • salt
  • vand
  • klippet dild

Kødet lægges på folie. Hver skive smøres med leverpostej, måske smagt til med et par dråber cognac. Pynt hver skive, som de har lyst til, og med hvad de har hjemme. Til geléen varmes vand og terning, smagt til med lidt sherry. Kom husblasen direkte i den varme bouillon. Rør godt fra bunden af gryden, husblas smelter hurtigt, må ikke koge. Afsvales, til geléen er som tyk fløde. Pensl over hver skive et par gange. Stilles koldt til næste dag. Nemt med kartoffelsalat.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside