Birthe's Madside

 

Gravad svineryg med chili, ingefær og honning
4-6 personer - Forret
  • 400 g svinefilet, afpudset
  • 2 små tørrede chili
  • 2 spsk salt
  • 3½ spsk honning
  • 3 cm revet ingefær
  • 10 drej på peberkværnen
  • Agurker i drænet yoghurt:
  • 1 agurk
  • 1½ dl skæreyoghurt
  • ½ dl piskefløde
  • 1 lille bdt koriander
  • citronsaft
  • 2 fed hvidløg

Stød krydderierne i morteren. Smelt honningen og rør krydderierne i. Hæld blandingen i en lille skål. Gnid svinefileten i krydderihonningen. Lad den trække 3-4 døgn i køleskabet. Vend den en gang i døgnet. Gnub den lidt når du vender den.

Rør fløde og yoghurt sammen. Riv agurken groft, dryse med lidt salt og kom den i et andet dørslag til afdrypning ca 30 minutter. Skyl agurkestrimlerne og dup dem bagefter tørre, hvis de er for salte. Rør dem direkte i flødeyoghurten hvis de er tilpas i smagen. Knus hvidløget og hak det fint med korianderen. Kom begge dele i yoghurten og smag til med salt, peber og citronsaft. Lad blandingen trække mindst 30 minutter. Skær tynde skiver af svinet og giv til.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside