Birthe's Madside

 

Grenens gryde med bagt kartoffelmos
4 personer
  • 500 g flæskeksmåkød i tern
  • 2 æbler
  • 150 g svesker helst med sten
  • 2 dl vand
  • 4 skiver bacon i strimler
  • et par kviste timian
  • smør
  • 2 dl kaffefløde eller mælk
  • salt og peber
  • Sovs:
  • fløde
  • soya
  • Bagt kartoffelmos:
  • 1 kg kartofler
  • 2 æg
  • 1 spsk smør
  • 2 dl mælk
  • salt og peber

Kødet brunes med timian i smør. Æblerne skrælles, kernehus fjernes, skæres i mindre stykker og blandes i gryden sammen med svesker, baconstrimler, vand, halvt kaffefløde/mælk, salt og peber. Skal småkoge under låg en times tid. Tilsæt fløde, soya og evt. lidt maizenamel til sovsen.

De skrællede kartofler koges, dampes og moses. Blandes med 2 æggeblommer, 1 spsk smør, kogende mælk, salt og peber. Kan laves i forvejen. Inden servering blandes 2 stiftpiskede æggehvider i mosen og den bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

 

 

Birthe's Madside