Birthe's Madside

 

Grydestegt svineskank
4 personer

Opskrift på en solid ret, der udnytter en ikke særlig værdsat del af grisen. Velegnet til en koldt efterårs eller vinterdag med fysisk aktivitet.

  • 2 svineskanke (ca. 1 kg)
  • friske krydderurter (oregano, merian, basilikum etc.)
  • salt
  • peber
  • kinesisk soya
  • smør eller margarine til bruning
  • Tilbehør:
  • kartofler (evt. kartoffelmos)
  • syltede rødbeder, græskar eller asier

Svineskankerne brunes på alle sider i smør eller margarine i en tykbundet gryde. Der tilsættes et par deciliter vand, salt, peber, krydderurter og kinesisk soya tilsættes, og retten steger under låg i ca. 2 timer. Skankerne tages op, skyen filtreres, skummes for fedt og jævnes med mel. Skankerne "strippes" for skind og fedt, og det reelle kød skæres fra benet. Køddet anbringes i sovsen og serveres med pillekartofler eller kartoffelmos til.

Serveres med pillekartofler eller kartofelmos. Dertil syltede rødbeder, asier eller græskar.

Kilde: John Lundsgaard

 

 

Birthe's Madside