Birthe's Madside

 

Gule ærter med flæsk
6 personer
  • ½ kg gule ærter
  • 1½ liter vand (til udblødning)
  • 1 liter vand
  • 1 kg letsaltet mellemflæsk el. bacon el. røget svinekæbe
  • suppevisk: 2 porrer, lidt selleri samt 1 bdt persille.
  • 300 g gulerødder
  • 125 g løg

Ærterne skylles og udblødes mindst et døgn i koldt, kogt vand. Kog dem i 20 min. i udblødningsvandet ved svag varme, hvorefter 1 liter suppe tilsættes. Denne er i forvejen kogt på mellemflæsk, bacon eller røget svinekæbe. Urterne rengøres. Visken sammenbindes, og det hele koges sammen med ærterne, til de er møre. Ærterne passeres gennem en sigte ob gives et opkog med de småtskårne gulerødder. På ærtesuppen kan serveres små kødboller eller friske æbler, der er skrællede og ituskårne og kogt møre på ærtesuppen, efter at den er passeret.

Lidt timian, der er indbunden i gaze, kan koges 1 min. med ærterne.

I stedet for flæsk kan anvendes sprængt and eller gås, sprængt svinekam eller skinkeben.

Servering: Flæsket serveres koldt eller varmt til suppen.

 

 

Birthe's Madside