Birthe's Madside

 

Gullasch som i székely
Kødretter 4 personer
  • 600 g magert svinekød -( evt. skinke )
  • 4 spsk svinefedt
  • 3 mellemstore løg
  • 1 tsk knust kommen
  • ½ reven citronskal
  • 1 spsk edelsüss paprika
  • ½ spsk peber
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 4 kopper vand
  • 500 g surkål
  • 1 mellemstort løg
  • 1 kartoffel
  • 4 spsk cremefraiche
  • Salt - friskkværnet peber
  • Evt. en pris sukker

Ungarerne spiser masser af svinekød - det er nok paprikaen der kokker.

Skær svinekødet i passende stykker. Svits dem i en dyb gryde med svinefedtet, de to løg i ringe, det pressedehvidløg, kommen, den revne citronskal, paprikaen, salt og peber. Tomatkoncentratet kommes ved og der røres godt rundt, indtil kødet og løgringene er brune. Så spædes vand på og retten simrer under låg i 40 minutter. Ugarerne har bevaret skikken at smage til med sukker, men lad bare være. Til sidst tilsættes cremefraiche - eller sur fløde. Ungarerne spiser surkål og saltkartofler eller brasekartofler til - og den røde 'okseblod-vin' passer godt til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 06-03-1996.

 

 

Birthe's Madside