Birthe's Madside

 

Hawaii-skinkepande med ris
Hovedret, Wok - Personer: 4
  • 50 g Smuttede mandler
  • 500 g Skinkekød i tynde strimler
  • 1 Bundt forårsløg
  • 1 Dåse ananas i terninger
  • 250 g Broccoli
  • 2 tb Olie (ikke olivenolie!)
  • 1 dl Ananassaft
  • 1 dl Appelsinsaft (evt. juice)
  • 1 tb Rødvinseddike
  • 2 tb Soja
  • 2 ts Majsstivelse
  • ½ ts Stødt ingefær
  • Salt og peber
  • 2 ts Olie

Gør alle ingredienserne klar. Skær kødet i tynde strimler. Del broccolien i små buketter, stokken kan skæres i små stykker. Forårsløgene skæres i ringe med det meste af det grønne. Hæld væden fra ananasen (gemmes til saucen). Pisk ingredienserne til saucen sammen i en skål. Varm wokken godt op. Rist først de smuttede mandler i lidt olie og tag dem op. Kom 1 spsk. olie i. Svits forårsløg og broccoli et par min. og tag det op. Kom resten af olien i og svits kødet, gerne ad et par gange. Læg det op langs siderne. Hæld saucen i og kog den igennem under piskning. Vend kød, grøntsager og ananas i, varm igennem et par min. og smag til. Servér direkte fra wokken med løse ris drysset med mandlerne

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside