Birthe's Madside

 

Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk)
4 personer
  • 850 g kogeflæsk
  • 200 g bambusskud
  • en håndfuld tørrede kinesiske svampe
  • 15 g frisk ingefær
  • 5 spsk sukker (ca. 30 g)
  • 2 spsk olie
  • 5 spsk soyasauce
  • ½ tsk salt
  • 1-2 spsk sherry
  • 1 liter vand
  • Tilbehør:
  • ris

Svampene blødgøres i 2 timer (eller natten over). Eller koges i 5-10 minutter. Stilken klippes af og svampene skylles grundigt i koldt vand. Ingefær skæres i meget tynde strimler. Bambusskudene skæres i 5x3 cm tynde skiver og skylles med koldt vand. Kogeflæsket skæres i 3 x 3 cm stykker. Olie og sukker varmes op sammen i en gryde til sukkeret er smeltet. Kød og ingefær tilsættes, og det hele brunes i ca. to minutter. Sherry hældes over og retten dampes et par minutter under låg. Soyasauce, salt og vand tilsættes. Når retten atter koger blandes resten af ingredienserne i, og retten koges godt igennem i ca. 5 minutter, hvorefter retten skal simre ved svag varme i ca. 1½-2 timer.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside