Birthe's Madside

 

Honningglaserede spareribs
Main dish, Meats, Mikrobølge - Personer: 1
  • 350 g Kødfulde spreribs 7,5cm lng
  • 2 spsk Klar honning
  • 1 spsk Soyasauce
  • 1 spsk Tomatpure
  • ½ tsk Sennepspulver
  • 2 tsk Hvidvinseddike
  • 1 spsk Engelsk sauce
  • 1 tsk Sesamolie
  • 50 g Kinakål
  • 50 g Bønnespirer
  • 1/4 Lille grøn peber i skiver
  • 1 Knsp kinesisk bl. krydderi

Læg kødet i et fad. Bland honninh, soyasauce, tomatpure, sennepspulver, soyasauce, eddike og engelsksauce. Hæld blandingen over kødet og vend dem flere gange, så alt kød dækkes. Dæk fadet til og lad kødet marinere i ½ time. Sæt kødfadet i mikrobølgeovnen og kog uden låg i 4 min på højste effekt. Vend kødstykkerne og køg i 10 min på middel effekt og derefter 8-10 min. på høj effekt, til skyen er kogt ind og spareribstykkerne er glasserede. Vend kødstykkerne 3-4 gange under kogningen. Bland en skål sesamolie, bønnespirer peberfrugter med kinesisk blandingskrydderi, 5 krydderier. Kog i 2-3 min på højste effekt, indtil grøntsagerne er møre men ikke overkogte. Rør 2 gange under kogningen. Læg de kogte grønsager på et opvarmet fad, læg de galserede ovenpå og server

Kilde: Christian Phillip, 30 Jan 94

 

 

Birthe's Madside