Birthe's Madside

 

Hurtig kinesisk gryde (svine- eller kalkunkød)  
4 personer

Tilberedningstid: 1 time

  • 2 spsk olie

  • 2 gulerødder

  • 400 g skinke- eller kalkunkød i strimler

  • 2 løg

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 grøn peberfrugt

  • 250 g champignon

  • 4 kartofler

  • ½ dl sojasauce

  • ½ dl vand

  • 1 tsk salt

  • 100 g bønnespirer

  • ½ kinakål

  1. Alle grøntsager renses og skæres i tynde strimler. Det er specielt vigtigt, at kartoflerne skæres i meget tynde strimler, da de ellers ikke bliver kogt.

  2. Opvarm en stor stegegryde så den er meget varm og varm olien i gryden.

  3. Svits gulerødderne i 1 min.

  4. Kom kødstrimlerne i gryden og svits videre i 1 min.

  5. Kom løgene i og svits videre i 1 min.

  6. Kom peberfrugterne i og svits videre i 1 min.

  7. Kom champignonerne i og svits videre i 1 min.

  8. Kom kartoflerne i og svits videre i 1 min.

  9. Tilsæt sojasauce og lad det hele koge under låg ved svag varme i 5 min.

  10. Kom kinakål og bønnespirer i gryden og rør godt rundt ved stærk varme i endnu 2 min. Smag på kartoflerne, der skal være "bid" i dem.

Server med løse ris og sojasauce og spis gerne retten med pinde.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside