Birthe's Madside

 

Husarsteg med bagte kartofler
4 personer
  • 1-1½ kg nakkekam u/spæk
  • 250 g champignoner i skiver
  • 2 løg i terninger
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk smør
  • salt
  • peber
  • timian
  • 1 spsk mel
  • 4 dl bouillon
  • 4-8 store kartofler
  • 1 bæger creme fraiche

Kødet skæres i skiver - men ikke helt igennem. Champignoner og løg svitses godt i smør på panden, tilsættes lidt rasp og smages til med saæt, peber og timian. Fyldet fordeles mellem skiverne, som holdes sammen med kødpinde eller tandstikkere. Stegen lægges i et ovnfast fad. Melet drysses jævnt henover kødet, og bouillonen hældes i bunden af fadet, som sættes i ovnen, der er forvarmet til 200 grader ca. 1 3/4 time. Der lægges evt. stegefilm over. Kartoflerne skrubbes godt og bages i ovnen den sidste time af stegetiden. Skyen smages til og jævnes bl.a. med lidt creme fraiche.

Servering: Husarstegen skæres igennem, anrettes på et fad sammen med de bagte kartofler og serveres med skysovsen og resten af creme fraichen.

Kilde: Margit Bødker

 

 

Birthe's Madside