Birthe's Madside

 

Hvidkålsgryde med røget medister
  • 1 lille hvidkålshoved
  • ½ dl olivenolie
  • 1 liter tomatjuice
  • 3 fed hvidløg
  • 6 store kartofler
  • 1 porre
  • 200 g ærter
  • salt
  • 250 g røget medister

Del kålen i 4 , fjern stokken og skær kålen i store terninger. Hak hvidløgene fint, skræl kartoflerne og del hver i 6 stykker og skær porren i ringe.

Varm olien og rist kålen sammen med hvidløg, kartofler og porre. Når det har taget let farve, hældes tomatsaften over. Bland godt rundt og bring det i kog. Lad det koge under låg 1 time. Tilsæt de optøede ærter sammen med den skivede medisterpølse de sidste 10-12 minutter. Smag til med salt og server retten med groft brød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside