Birthe's Madside

 

Indbagt hamburgerryg
6 personer
  • 300 g frossen butterdej
  • ca. 1 kg hamburgerryg
  • ½ tsk tørret timian
  • 25 g smør
  • 1½ dl vand eller bouillon
  • 1 æg

Lad butterdejen tø op. Pil net eller plast af hamburgerryggen og gnid den med timian. Brun hamburgerryggen i smørrej - på alle sider. Hæld vand/bouillon ved og lad den småkoge i ca. 10 minutter. Tag den op og lad den køle lidt af. Skyen kan gemmes og bruges til sauce - f.eks. smages til med tomatpuré. Rul butterdejen ud i 2 store stykker. Læg det ene stykke i en smurt bradepande. Læg hamburgerryggen ovenpå. Pensl kanten af dejen med sammenpisket æg. Læg det andet dejstykke over hamburgerryggen og pres kanterne af dejen godt sammen. Lav et par huller foroven i dejen, så dampen kan slippe ud. Brug evt. rester af dejen til pynt. Pensl overfladen med sammenpisket æg.

 

 

Birthe's Madside