Birthe's Madside

 

Indbagt svinemørbrad
Hovedret, Mikrobølge - Personer: 3
  • 350 g Svinemørbrad
  • 50 g Smør
  • 1 Stort friskhakket løg
  • 225 g Champignon, hakket
  • 2 spsk Raps
  • 1 spsk Hakket persille
  • 1 spsk Dijon sennep
  • Salt & peber
  • 400 g Butterdej
  • 50 g Leverpostej
  • 3 meget tynde skiver Parmaskinke eller røget skinke
  • 1 sammenpisket æg til at pinsle med
  • Pynt:
  • Tomater
  • Persille

Brun hurtig mørbraden på alle sider i 25 g smeltet smør på en stegepande. Afkøl. Kom resten af smørret i en skål med løg og champignon og svits i 7 min på højste effekt. Rør rundt 2 gange undet svitsningen. Rør rasp, persille, sennep og krydderier i og lad blandingen køle af. Rul dejen ud til en 25 cm bred firkant, der er 5 cm længere end mørbraden. Gem de afskårne dejstrimler. Rør postejen i champignonblandingen. Smør havldelen ud på midten af dejen. Læg mørbraden ovenpå og fordel resten af blandingen over. Læg skinkeskiverne øverst. Smør dejens kanter med æg. Fold siderne og derefter enderne ind over kød og fyld og pres kanterne sammen. Læg dejpakken på drejetallerkenen eller et ovnfasr fad med sammenføjningen nedad. Rids overfladen let med en skarp kniv. Pyndt med de afskårne dejstrimler. Pensl overfladen med sammenpisket æg. Bag i 18-20 min ved kombi 200 grader/middel effekt. Lad retten stå i 5 min.

Kilde: Christian Phillip, 01 Feb 94

 

 

Birthe's Madside