Birthe's Madside

 

Italienske kødboller med pepperoni i tomatsauce
4 personer
  • 500 g mesterhakket svinekød
  • 2 skiver afskorpet, smuldret franskbrød
  • 2 spsk vand
  • 1 æg
  • 1 tsk salt, lidt peber
  • 1 dl reven parmesanost
  • 3 spsk hakket persille
  • olie til bruning
  • Tomatsauce:
  • 1 hakket løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 ds. hakkede tomater med basilikum
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk majsstivelse udrørt med 1 dl vand
  • 75-100 g pepperoni i skiver
  • ca. 1 tsk sukker
  • salt
  • peber
  • Tilbehør:
  • kogt spaghetti eller ris

Bland franskbrød med vand, æg, salt, peber, parmesanost og persille. Ælt det med kødet, det gøres nemmest med hænderne. Form 24 små boller af farsen. Læg dem i køleskabet ½ times tid. Steg kødbollerne i olie på panden ca. 6 minutter. Ryst panden ofte under stegningen. Til tomatsaucen sauteres løget i olivenolie. Tilsæt de hakkede tomater, basilikum og hvidløg. Bring det i kog. Rør majsjævningen i, tilsæt pepperoni og lad saucen koge under låg i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber. saucen kan evt. presses gennem sauce og spaghetti eller ris.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside