Birthe's Madside

 

Japansk svine-sauté med ingefær
Hovedret, Wok, Asiatisk - Personer: 4
  • 500 g mager afpudset svinefilet
  • 2 spsk olie
  • 200 g bambusskud (fra dåse)
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 stor squash (ca. 500g)
  • 2 mellemstore porrer
  • Marinade:
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1 dl soyasauce
  • 2 spsk farin
  • 2 spsk tør sherry eller sake
  • Tilbehør:
  • løse ris

Skær kødet i meget tynde skiver (2-3 mm). Rør marinaden sammen. Rens de friske grøntsager og snit dem fint. Skær bambusskudene i strimler. Varm olien i en wok. Brun kødskiverne ved god varme under konstant omrøring ca. 2 min. Tag kødet op. Svits porre og bladselleri ved god varme ca. 2 min. under konstant omrøring. Laæg squash og bambusskud i gryden og svits 1 minut mere. Læg kødet tilbage i gryden og hæld marinaden over. Rør igennem og lad retten sautere nogle min. under låg. Servér saut‚en med løse ris

Kilde: Andre Dewald, 16 Aug 93

 

 

 

Birthe's Madside