Birthe's Madside

 

Kåldolmere

  • 1 kg hvidkål

  • 400 g hakkekød

  • 2 løg

  • 3 spsk. persille

  • salt

  • peber

  • 3 spsk. smør/margarine

  • 2½ dl vand

  • 120 g bacon

  • 1 løg

Skil kålbladene og blancher dem i kogende vand ca. 2 min. Lad dem dryppe godt af. Bland det hakket kød med løg, persille og krydr med salt og peber. Fordel kødet på kålbladene og fold sammen. Ombind med bomuldsgarn. Smelt fedtstof og brun kåldolmerne let. Tilsæt vandet og lad dolmerne småkoge ca. 30 min. under låg. Skær bacon og løg i terninger. Steg det på en pande og fordel det over kåldolmerne ved serveringen.

Variation: Bland 2 spsk. kogte ris i kødet.

Kilde: Menu´s store kogebog

 

 

Birthe's Madside