Birthe's Madside

 

Kåldolmer i fad
4 personer
  • 1 kinakål

  • vand

  • salt

  •  

  • Fars:

  • 500 g hakket flæskefars

  • 1 lille finthakket løg

  • 3 spsk mel

  • 1 tsk salt

  • 1 æg

  • ca. 2½ dl mælk

  • ½ tsk timian

  • peber

  •  

  • Til stegning:

  • 2 dl bouillon

Tag de 8 største blade af kålen og kog dem ca. 5 minutter i letsaltet vand. Lad bladene dryppe af i en sigte.

Fars: Bland kødet med løg, mel, timian og peber. Læg en skefuld fars på hvert kålblad. Rul det sammen og læg dolmerne i et smurt ovnfast fad. Hæld bouillon ved og sæt fadet i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader på midterste rille. Snit resten af lålen og svits den på panden i lidt smør. Drys med salt og peber og server kålen til dolmerne sammen med groft brød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside