Birthe's Madside

 

Karbonader med ost og skinke
4 personer
  • 500 g hakket flæskekød
  • 1 spsk finthakket skalotteløg
  • 150 g skinketerninger
  • 150 g fed mild ost i terninger
  • mel
  • salt
  • peber
  • æg
  • rasp
  • fedtstof
  • 1 citron
  • Smørskiver:
  • 150 g smør
  • 1-2 tsk sød sennep
  • 4 spsk friskklippet purløg
  • 4 spsk friskhakket persille
  • citronsaft
  • hvidløg
  • salt
  • hvid peber
  • Tilbehør:
  • ristede tomatskiver
  • letdampet blomkål
  • nye kartofler
  • nye gulerødder

Bland kød med løg, skinketerninger og ost. Form til karbonader. Vend dem i mel, der er blandet med salt og peber, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Steg karbonaderne gyldne i fedtstoffet.

Smørskiver: Rør blødt smør med sennep og krydderurter. Smag til med de øvrige ingredienser. Form smørret til en pølse, der pakkes ind i folie. Læg den i køleskabet. Ved servering lægges citronskiver på karbonaderne og ovenpå lægges en tyk skive smør. Pynt med lidt krydergrønt og server med tilbehøret.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside