Birthe's Madside

 

Karin's Multitærte
Tærter 4 personer
  • Dej:
  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 150 g revet cheddar ost
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl vand
  • Fyld:
  • 150 g groftrevne gulerødder
  • 200 g hakkede zittauer løg
  • 50 g fintsnittede porrer
  • 75 g bacon
  • 25 g smør
  • 2 tsk friskhakket timian
  • 4 spsk mel
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Tilbehør: Salat af:
  • 1 kinakål (snittet)
  • 4 tomater (skåret i både)
  • 1/4 agurk (skåret i tern)
  • 2 æbler med skræl (skåret i tern)
  • 1 ds majs
  • 2 dl frosne ærter
  • 4 gulerødder (skåret i skiver)
  • Eventuelt dressing:
  • Heidelberg med cremefraiche

Dej: Smulder smørret i melet tilsæt ost, salt, vand og saml hurtigt dejen.

Fyld: Svits bacon i gyldent smør i en gryde tilsæt gulerødder, løg, porre og timian drys melet over og hæld mælken i under omrøring kog fyldet igennem og smag til med salt og peber.

Rul dejen ud til 2 runde plader ( bund + låg ) læg bunden i en tærteform ( ca. 22 cm i diameter ) fordel fyldet ovenpå læg låget over fyldet prik låget med en gaffel. Bag tærten midt i ovnen ved 200°c i ca. 30 minutter.

Bemærk, hvor der er skrevet "smør" menes smør og ikke kærgården eller lign. olie / margarine.

 

 

Birthe's Madside