Birthe's Madside

 

Karolines søndagsgryde
Svinekød, hovedret 4 personer
  • 600 g skært svinekød
  • 1 stort, hakket zittauerløg
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret basilikum (1-2 tsk)
  • 1 dåse tomater (ca. 425g)
  • 250 g champignoner
  • 1½ dl fløde 13%
  • Pynt:
  • Persille
  • Tilbehør:
  • Løse ris

Skær kødet i små terninger. Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten småkoge 45 min. Rens champignoner og skær dem i skiver. Bland champignoner i kødet og kog retten videre ca. 15 min til kødet er mørt. Hæld fløde ved kødet. Kog saucen godt igennem og smag retten til. Kan evt. jævnes. Drys hakket persille over ved serveringen.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 6/8-95.

 

 

Birthe's Madside