Birthe's Madside

 

Kartoffelgrød (Brændende kærlighed)
4 personer
  • Kartoffelgrød/kartoffelmos:

  • 1 kg kartofler

  • 2 dl mælk

  • 1 spsk smør

  • salt og hvid peber

  • Tilbehør:

  • 200 g røget bacon i 1 cm skiver

  • 3 løg i skiver

  • rødbeder i tern og rugbrød

Tilberedningstid: 45 min.

  1. Kartoflerne skrælles og koges uden salt.

  2. Baconen skæres i små tern, som steges gyldne på en stegepande. Det eventuelle afsmeltede fedt hældes fra flere gange og gemmes.

  3. Baconternene tages af pandes og holdes varme. Imens steges løgene gyldne i lidt af det afsmeltede fedtstof.

  4. Kartoflerne moses og spædes med den opvarmede mælk og smør. Smages til med salt og hvid peber.

  5. Kartoffelmosen anrettes som et bjerg på et fad, og der laves et hul i midten, hvori baconternene og løgene fordeles.

Server rødbedeternene og rugbrød til.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside