Birthe's Madside

 

Kartoffelkage med løg og skinke
  • 500 g rå groftrevne kartofler

  • 2 groftrevne løg

  • 200 g skinketerninger

  • 3 æg

  • 2 dl mælk

  • salt

  • peber

  • ½ dl solsikkeolie

Skræl og riv kartoflerne groft. Skyl dem godt i iskoldt vand og dup dem tørre i et viskestykke. Riv løgene groft. Bland kartofler, løg og skinketerninger godt i en skål og tilsæt salt og peber. Pisk æggene sammen med mælken, uden at det skummer. Lad olien blive middelvarm på en pande, kom kartoffelblandingen på og læg låg over. Lad det stå ved middel varme i 15 minutter.

Hæld æggeblandingen ved og læg låg på. Lad kagen bage vidre i 25 minutter. Vend den ud på et låg, der er smurt let med olie, og lad den stå 15 minutter, til slut bages den 15 minutter på den anden side. Server kartoffelkagen med rugbrød og sennep.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside