Birthe's Madside

 

Kinagryde i sur/sød sauce
  • 400 - 500 g magert svinesmåkød i strimler
  • 2 gulerødder i stave
  • 2 grønne peberfrugter i strimler
  • ¼ kinakål
  • 250 g annanasstykker ( lille dåse )
  • 1 spsk soya - sauce
  • 2 tsk eddike
  • 4 spsk majsolie
  • 1 dl bouillon ( terning )
  • salt
  • Marinade:
  • 1 spsk soya-sauce
  • 2 tsk eddike ( evt lys vineddike )
  • 1 tsk ingefær
  • 1 hakket skalotteløg
  • 1 fed hakket hvidløg
  • friskmalet peber

Rør marinaden sammen. vend kødstrimlerne heri og lad dem marinere ca 1 time. Rens imens grønsagerne og skær dem i strimler. Varm 2 spsk olie i en dyb pande eller en gryde og svits hurtigt grønsagerne heri sammen med hvidløgsterningerne. Tilsæt 1 dl bouillon og lad grønsagerne koge næsten møre. Tilsæt ananasstykker og - saft, soyasauce og 2 tsk eddike. Jævn let med Maizena og smag til med salt og peber. Si kødet fra marinaden og brun det over god varme i olie i ca 2 min. Bland kød og grønsager ved anretningen og serverer retten med løse ris og groft brød.

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside