Birthe's Madside

 

Kinesisk gryde
3-4 personer
  • 250 g champignoner
  • 500 - 600 g skinkekød i tern eller strimler
  • 3 - 4 spsk olie
  • 2 dl hakket løg
  • 4 - 5 dl bouillon (terning)
  • 4 spsk kinesisk soya
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 dåse bambusskud (500 g)
  • 1 dåse bønnespirer (500 g) eller 250 g friske
  • salt, peber
  • 1 - 2 spsk Maizena
  • 25 - 50 g smuttede mandler (kan udelades)

Brun kødet ad 2 gange i varm olie i en stor stegegryde. Tag kødet op og svits de hakkede løg. Læg kødet tilbage og kom champignons i, og hæld bouillon og soya ved. Lad det småstege til kødet er næsten mørt - ca. 45 min. Skær peberfrugter og bambusskud i strimler, og lad det koge med i 5 min. Jævn med Maizena udrørt i soya. Lad det koge igennem. Tilsæt bønnespirer og mandler. Smag til med salt, peber og evt. soya.

Serveres med løse ris.

Kan fryses, men det er bedst at komme bambusskud og bønnespirer i efter optøning.

Kilde: Lene Leø

 

 

Birthe's Madside