Birthe's Madside

 

Kinesisk karrypande
Hovedretter, kinesisk, favoritter 4 personer
  • 500 g skinkekød
  • 4 spsk kinakrydderi *
  • 2 tsk salt
  • olie
  • vand
  • 2 porrer
  • 200 g bønnespirer
  • 250 g kinesiske ægnudler

Dagen før: Skinkekødet skæres i strimler. Halvdelen lægges i en skål. Halvdelen af krydderiet og saltet hældes over. Resten af kødet lægges i skålen og resten af kryderiet og saltet tilsættes. Hæld olie over til kødet er dækket.

Dagen: Kødet steges i olien på en pande med høje kanter eller i en wok, indtil det bliver hvidt, (max 3.min.). En smule vand tilsættes. Bønnespirerne skylles i varmt vand og lægges på panden, hvor de presses ned mellem kødet. Porrerne renses og skæres i strimler og lægges på panden, hvor de - ligesom bønnespirerne - presses. Nudlerne koges og lægges oven på som et "låg". Vent ét minut og vend derefter retten på panden.

* Brug dit favorit kinakrydderi. Det skal helst være noget med karry i. Man kan også bruge karry alene. De 4 spsk er derfor vejledende alt efter hvor stærkt "dit" krydderi er.

Kilde: Jørgen Stengler Anders Martinusen, 30.9.1993

 

 

Birthe's Madside