Birthe's Madside

 

Kinesisk sur-sød kødret
Hovedretter, svinekød 4 personer
  • 500 g svinekam uden spæk eller svinemørbrad
  • 1 tsk olie
  • 1 tsk sherry
  • 1 æg
  • Maizenamel
  • Salt & peber
  • Olie til stegning
  • Sauce:
  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk hakket syltet ingefær
  • 2 spsk eddike
  • 1 tsk maizenamel
  • 1 spsk kinesisk soya
  • 4 spsk tomatpure
  • 2 dl boullion
  • 2 revne gulerødder
  • 1 kop snittet hvidkål
  • Salt peber & sukker

Skær kødet i små terninger og gnid dem med olie og sherry. Lad dem ligge køligt.

Svits det finthakkede løg til saucen i olie, tilsæt hakket ingefær og eddike og kog et par minutter. Rør maizenamel ud i 1 spsk vand og rør det i gryden sammen med soya, tomatpure og boullion. Kog saucen igennem og hold den varm.

Vend kødstykkerne i pisket æg, krydret med salt og peber. Vend dem i maizenamel og ryst overflødigt mel af. Steg kødet i hed olie og lad det dryppe af på fedtsugende papir.

Vend reven gulerod g snittet kål i saucen, tilsæt evt lidt mere boullion og smag til med salt, peber og en anelse sukker.

Grøntsagerne må kun koge 1 min I saucen. Hæld sauce og grøntsager over kødet.

Serveres varm med løse ris.

Kilde: Henrik Nielsen 2:234/202.0

 

 

Birthe's Madside