Birthe's Madside

 

Kinesisk svamperet
  • 20 tørrede kinesiske svampe (Hvis kinesiske svampe ikke kan skaffes, kan man bruge champignon fra dåse (ca. 225 g)).
  • 5 dl varmt vand
  • Fyld:
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk risvin
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk maizenamel
  • 250 g magert svinekød (hakket)
  • salt
  • 4 vandkastanier (fra dåse)
  • 2 spsk olie
  • ½ bundt persille
  • Desuden:
  • 2 spsk soyasauce

Hæld det varme vand over svampene og lad dem trække heri ca. 30 minutter. Lad dem dryppe af i en si. Gem vandet. Stilkene på svampene skæres af, de er for seje og kan ikke bruges. Bland soyasauce, risvin, sukker og maizena i en skål. Rør derpå svinekødet og hakkede vandkastanier i. Varm olien op på en stor pande og fordel fyldet over. Skyl persillen og del den i små duske. Fordel dem pænt over fyldet. Steg retten ca. 1 minut til den er brun på undersiden. Hæld 4 - 6 spsk svampevand ved, læg låg på og steg retten færdig på ca. 15 minutter.

Servering: Anret svampene med fyldet på et fad. Kog panden af med 2 spsk soyasauce og hæld det over fyldet lige inden serveringen.

Kilde: Leif Johansen

 

 

Birthe's Madside