Birthe's Madside

 

Kødboller i karry
4 personer
  • fars af 500 g hakket kalv og flæsk eller rent flæskekød

  • 4 spsk mel

  • ca. 2½ dl mælk

  • 1 æg

  • 1 lille fintrevet løg

  • ca. 2 tsk salt

  • groftkværnet peber

  •  

  • Karrysauce:

  • 1 finthakket løg

  • 20 g smør

  • ca. 3 tsk karry

  • 3 spsk mel

  • 4 dl kødbollevand

  • ca. 1 dl fløde

  • 1 syrligt æble

  • salt

  • peber

Rør kødet til fars med de øvrige ingredienser og lad farsen hvile i køleskabet i ca. 1-2 timer. Rør evt. lidt mere mælk i farsen, når den har hvilet. Form farsen til kødboller med en lille spiseske og kom dem i letkogende vand. Kog dem i 7-8 minutter og tag dem op med en hulske.

Sauce: Svits løget i smørret tilsat karry. Drys melet i og spæd med kødbollevand under piskning. Pisk fløden i og kog saucen igennem. Riv æblet groft og kom det i saucen. Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i saucen, varm dem igennem og server retten med løse ris.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside