Birthe's Madside

 

Kogt bacon med sommerkål
4 personer
  • 800 g bacon
  • 1 stort spids- eller savoykål
  • 4-6 nelliker
  • 1 laurbærblad
  • 1 løg
  • 2 allerhånde
  • 2 spsk eddike
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 6 dl suppe
  • 1 tsk reven muskatnød
  • salt
  • peber

Læg bacon i kogende vand, tilsæt nelliker, laurbærblad, snittet løg, allerhånde og eddike, og lad den småkoge i ca. 45 minutter. Skær kålen i kvarter og lad den koge med de sidste 10-15 minutter af baconens kogetid. Smelt smørret og bag op med mel. Spæd med suppe under omrøring, til sovsen har en passende konsistens. Smag til med muskat, salt og peber og hæld sovsen over den godt afdryppede kål. Server med groft brød og sennep.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside