Birthe's Madside

 

Kogt culotte med sur-sød peberrodssovs
Hovedret 6 personer
  • 1 cullotte på 1,2 - 1,5 kg.
  • 1 suppevisk af det grønne fra porre, Selleri, Timian og 1 laurbærblad
  • Til sovsen:
  • 40 g smør
  • 3 spsk mel
  • ½ l suppe fra kogningen
  • 2½ spsk friskrevet peberrod
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk sukker
  • Salt
  • Peber

Kom culoten i en ikke for stor gryde sammen med suppevisken og en spiseske salt. Hæld vand ved så kødet lige er dækket.

Bring det i kog og skum for urenheder. Lad kødet koge stille og roligt under låg i ca. 1 time. Tag gryden fra varmen, og lad kødet trække i ca. 15-20 min.

Tag culotten op og dæk den til så den ikke bliver klod.

Lav en opbagning af smør og mel og spæd med ½ litter suppe. Kom den revne peberrod i sovsen og smag til med eddike, sukker, salt og peber.

Skær den kogte culotte i passende skiver på tværs fra den brede tykke ende.

Server retten med kogte kartofler.

Dagen efter kan det kolde kød bruges som pålæg på rugbrød med peverrod eller pickels.

Kilde: Kim Lykkegaard 12-04-1997

 

 

Birthe's Madside