Birthe's Madside

 

Koteletter i bærsauce
4 personer

Nem - hurtig, og den smager godt.

  • 4 svinekoteletter à 175 g

  • 2 gulerødder

  • 1 rødløg

  • 1 dl solbærsaft

  • 4 dl vand

  • 3 spsk. soja

  • 1 oksebouillonterning

  • 1 fed hvidløg

  • 8 enebær, salt og peber

  • Sauce:

  • 3 dl saft-bouillon (fra koteletterne)

  • 2 dl fløde 13%

  • 1 spsk. soja

  • 2 spsk. Maizena-jævner

  • solbær, ribs eller tyttebær

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Pil løget og skær det i tynde både. Lad saft, vand og soja koge op sammen med bouillonterning, knust hvidløg, knuste enebær, salt og peber.

Læg koteletterne i og lad dem koge for svag varme under låg i ca. 10 min. Vend koteletterne undervejs. Tag dem op og hold dem varme.

Si 3 dl af saft/bouillonblandingen ned i en gryde. Tilsæt fløde og soja og kog det op. Pisk jævningspulveret i og lad et småkoge under piskning i ½ -1 min. Smag saucen til. Læg koteletterne i saucen og lad dem blive gennemvarme. Spæd evt. med saft-bouillon eller fløde og tilsæt lidt friske bær.

Servering: Servér koteletterne med kartoffelpande og tomatsalat.

Kilde: Ugebladet Søndag's opskriftskort

 

 

Birthe's Madside