Birthe's Madside

 

Krydret mørbrad
Meats 4 personer
  • 2 svinemørbrad (ca 700 g)
  • 25 g smør
  • 1½ tsk karry
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt koreander
  • Sauce:
  • 1 tsk maizena
  • 1 ½ dl cremefraiche 18%
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 spsk syltet, hakket ingefær
  • 2 tsk ingefærlage
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 200 g friske bønnespirer
  • 1 squash i tændstiktynde stave ca 200 g
  • Tilbehør:
  • Løse ris.

Puds mørbraderne rene for sener og hinder. Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Brun mørbraderne i smørret ca 4 min på hver side (8 min i alt). Tilsæt vand, salt og koriander. Steg mørbraderne ved svag varme og under låg i ca 10 min på hver side. Tag dem op og hold dem varme.

Sauce: Rør maizena sammen med cremefraiche og soja. Tilsæt ingefær, ingefærlage, appelsinsaft og cremefraiche-blandingen til skyen. Kog saucen godt igennem. Vend bønnespirer og squashsatve i saucen og varm det igennem. Smag til. Skær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen ved.

 

 

Birthe's Madside