Birthe's Madside

 

Krydret nakkekam
6 personer
  • 1 nakkekam med svær på ca. 1½ kg
  • Salt
  • Peber
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 bdt. hakket persille
  • 2-3 spsk. hakket dild
  • 1 lille finthakket løg
  • Endvidere:
  • 1 delt løg
  • 2-3 skivede gulerødder
  • 3-4 dl. suppe eller bouillon
  • Jævning

Skær en "lomme" ind i nakkekammen, hvor der naturligt er en deling af kødstykket. Bland persille, purløg, dild og løg og fordel det i lommen. Luk sammen herom og bind omkring nakkekammen med bomuldsgarn. Gnid stegen med salt og peber og læg den i en lille bradepande eller ovnfast fad. Sæt laurbærblade i sværen. Brun stegen ved 225° i 20 min. Dæmp derefter varmen til 175° og hæld samtidig væden ved og kom løg og gulerødder i bradepanden. Lad stegen få endnu 1 time i ovnen. Hæld væden fra fadet og jævn den til sovs. Servér stegen med kogte grønsager og små kogte kartofler samt rabarberkompost og evt. agurkesalat.

Kan fryses, men forringes.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside