Birthe's Madside

 

Krydret skinke
Hovedret 1 stk
  • 1 letsaltet skinke (3-4 kg)
  • Krydderblanding:
  • 1½ tsk kryddernelliker
  • 1½ tsk hele peberkorn
  • 6 laurbærblade
  • 1½ tsk merian

Skær sværen af kødet. Alle krydderierne knuses i en morter, skinken gnides med de stødte krydderier.

Pak skinken ind i aluminiumfolie. Stik et kødtermometer ind, så spidsen sidder i den tykkeste del af kødet.

Skinken steges i ovnen ved 175° til termometeret viser 75° beregn 60-70 min./kg. Tag folien af og brun ved 225° i ca 5 min.

Bemærk: Skinken kan også grilles. Skrab krydderierne af med en kniv. Bland 1 æg og 2 spsk sennep. Skinken pensles med blandingen. Drys den over med rasp og grill den i ovnen ved 250° i 10-15 minutter.

 

 

Birthe's Madside