Birthe's Madside

 

Låda
4 personer
  • blomkål
  • broccoli
  • frosne ærter
  • skinke, hamburgerryg, pølse eller kylling
  • 50 g smør
  • 3 æg
  • 5 dl mælk eller fløde
  • salt og peber
  • reven ost
  • Kryddersmør:
  • 100 g smør
  • salt
  • sennep
  • friskklippede krydderurter
  • evt. hvidløg

Blomkål og broccoli koges. Kødet skæres i mindre stykker, det kan udmærket være restekød, og blandes med de kogte grønsager og ærter i et smurt ildfast fad. Hele æg piskes let med mælk eller fløde, salt og peber. Æggemassen hældes over kødet og grønsagerne. Reven ost og smørklatter fordeles øverst. Lådaen bages nederst i ovnen ved 225 grader i 25-35 minutter. Der kan bruges andre grønsager i lådaen end de nævnte, og man kan også helt undlade at bruge kød.

Servering: Lådaen serveres med kryddersmør, der blandes sammen af blødt smør, salt, friskklippede krydderurter, evt. lidt hvidløg og sennep.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

 

 

Birthe's Madside