Birthe's Madside

 

Marinerede hamburgerryg-skiver i rødvinssauce
4 personer
  • 4-6 skiver rå hamburgerryg

  •  

  • Marinade af:

  • 3 dl rødvin

  • 1 dl madaira

  • 3 spsk olie

  • 1 løg skåret i både

  • 5-6 hele enebær letknuste

  • 4-5 hele peberkorn

  • 2 spsk kryddereddike

  • evt. 1 fed knust hvidløg

  • 3 hele nelliker

  •  

  • Til sauce:

  • Den siede marinade, der tilsættes 2 dl piskefløde, 50 g smør

  • Lidt soja og jævning

Serveres med nye kartofler eller løse ris og ærter, og evt. grønne bønner

Hamburgerrygskiverne lægges i den sammenpiskede marinade, gerne letfrosne, og er der tid gerne et døgn, ellers i nogle timer. Marinaden sies, koger op og heri koges skiverne i 6 minutter, ganske småt. De tilsætter fløde, smør og jævner saucen, tilsætter soja og smager saucen til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside