Birthe's Madside

 

Mexicansk taco-fyld med tomatrelish
2 personer
  • 250 g magert hakket svinekød (max. 10% fedt)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk olie
  • ½ dl tomatpure
  • 2 tsk kryddermix (fx taco)
  • evt. 1 lille moden mango
  • salt
  • peber
  • 6 tacoskaller
  • Tomatrelish:
  • 3-4 tomater (250 g)
  • 1 lille løg (evt. salatløg)
  • 200 g majskerner
  • Dressing:
  • 1 tsk appelsinskal
  • 1 spsk vineddike
  • 1 spsk appelsinsaft
  • 1½ spsk olie
  • salt
  • peber
  • Tilbehør:
  • peberfrugt
  • bønnespirer
  • evt. 1 spsk reven ost

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

Skær et låg af tomaterne. Pres dem fri for kerner og skær tomatkødet i små terninger. Pil og hak løget. Bland tomater, løg og majskerner. Riv appelsinskallen og bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld den over grøntsagerne og bland det godt.

Hak løg og hvidløg fint. Kom olien på en pande og varm den godt op. Svits løg og kød ved god varme under jævnlig omrøring. Tilsæt tomatpure, kryddermix, evt. mangostrimler, salt og peber og lad det småstege i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber. Kom kødfyldet i tacoskallerne og pynt med strimler af peberfrugt, bønnespirer samt eventuelt lidt reven ost. Hæld væden fra tomatrelishen og server den til.

Kilde: Jan Heidelbach Jensen

 

 

Birthe's Madside