Birthe's Madside

 

Mexikanske kødboller i stærk sovs  
3 - 4 personer

Lav evt. ekstra sovs da der ikke er så meget sovs i forhold til kødboller.

Kødboller: Svinekød, løg, hvidløg, mandler, franskbrødskrummer, æg, koriander, kanel, sherry, salt og peber blandes og formes til kødboller. (Lav evt. farsen i god tid så den kan stå og trække i køkeskabet i ca 1 time) Smør og olie opvarmes og kødbollerne steges til de er jævnt brune over det hele. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Sovs: Olie, løg, hvidløg og farin kommes i en tykbundet gryde ved lavt blus i 6-8 min. Så tilsættes tomater, peberfrugt, chili, cayenne peber, papprika og koriander. Det hele småkoger i 3 min. så tilsættes oksebouillonen. Maizena og sherry blandes, og røres derefter i gryden. Sovsen småkoger i 2 min. og smages så til med salt og peber. Kødbollerne tilsættes og retten småkoger i 20-25 min.

Servering: Retten serveres med ris, brød og evt. salat.

Kilde: Det Mexikanske Køkken

 

 

Birthe's Madside