Birthe's Madside

 

Mørbradfad med Gorgonzola-sauce
4 personer
  • 16 små mørbradbøffer (af 2 små mørbrader)
  • 8 skiver bacon
  • 4 porrer og eller 4 løg i skiver
  • 150 g Gorgonzola (150 g Roquefort)
  • 3-4 dl piskefløde
  • 1 lille bundt persille
  • stærk sennep
  • salt
  • peber
  • smør og olie til stegning

Ovnen indstilles på 200 grader. Løg og/eller porrer steges i en blanding af smør og olie på en pande ved moderat varme, til de er bløde og transparent, de må ikke få farve. De anbringes på bunden af et ildfast fad. Mørbradbøfferne brunes hurtigt på panden, krydres med salt og pber, smøres med sennep, omvikles med en ½ skive bacon og anbringes ovenpå løg/porrer. Nu laves saucen. Gorgonzola smeltes sammen med piskefløde ved ikke for stærk varme. Persillen tilsættes og saucen hældes over mørbradbøfferne. Fadet sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter, til bøfferne er færdige og saucen gylden. Serveres med løse ris eller pasta og flutes.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside