Birthe's Madside

 

Mørbradgryde
Kødretter 4 personer
  • 2 svinemørbrad
  • 2 fed hvidløg
  • 5 solmodne tomater
  • 1 løg
  • 1 dl oliven
  • 150 g champignoner
  • 4 kartofler
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl bouillon
  • 1 spsk hvedemel
  • Friskkværnet peber

Skær kødet i 1 cm. Tykke skiver. Hæld olien på panden og 'luk' kødet ved kortvarigt at stege det ved høj temperatur. Tag kødet fra. Svits de hakkede hvidløg og løg. Tilsæt de hakkede tomater, når løgene er klare. Læg mørbraden tilbageog lad kødet snurre under låg i 6 - 8 minutter. Drys melet i, spæd op med hvidvin og bouillon. Varm godt igennem og tilsæt oliven og kartofler i tærn eller skiver. Lad retten snurre videre i en snes minutter er retten serveringsklar. Oliven indeholder salt, så smagen skal nok kun justeres med peber.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 06-03-1996.

 

 

Birthe's Madside