Birthe's Madside

 

Mørbrad med bacon
4 personer

Denne middagsret laver jeg, når jeg kommer hjem samtidig med gæsterne - den kræver en ovn, der kan tænde selv.

  • 1 svinemørbrad, pænt afpudset
  • 1 pakke skiveskået bacon
  • 1 kg katofler
  • 500 g løg
  • 1 dl fløde
  • mild revet ost
  • friske krydderurter

Laves i forvejen: Skræl kartoflerne og løgene og skær dem i ikke for tynde skiver. Læg dem i et smurt ildfast serveringsfad. Drys med salt og peber. Drys med revet ost og hæld fløden ved. Læg mørbraden (hel) oven på og læg bacon på med fedtsiden opad. Sæt fadet i ovnen og indstil uret til at starte 90 min før middagen skal på bordet, ovnen skal slukke efter 75 min (15 min før servering). Krydderurterne skylles og hakkes lige før servering.

Skær mørbraden ud ved bordet og drys krydderurterne over kartoflerne.

Variation: Bland med andre grøntsager, f.eks. jordskokker ( de bliver mørke af at stå).

Kilde: Inger Andresen

 

 

Birthe's Madside