Birthe's Madside

 

Mørbradret med ris
6 portioner
  • 2 Svinemørbrad
  • Karry, paprika
  • 3 spsk Smør
  • 250 g Hakket kalv/flæsk
  • 250 g Chalotteløg
  • 250 g Champignon
  • 250 g Cocktailpølser
  • 1 dåse Flåede tomater 400g
  • 2 Peberfrufter
  • Salt
  • 160 g Løse ris
  • 3 dl Vand
  • Sauce:
  • 1 spsk Smør
  • 1 Løg
  • 1 spsk Hvedemel
  • 1 Æble
  • 1 dåse Tomatjuice 400g
  • ½ spsk Karry
  • Salt, sukker, paprika

Tilberedningstid ca 1 time, deraf ½ time i ovn ved 200c. Skær mørbraderne ud i små bøffer og drys dem med karry og paprika. Brun dem i lidt fedtstof og læg dem så i et ovnfast fad, af det hakkede kød røres en fars og der steges nogle små frikadeller. Disse kommes også i fadet. De pillede løg, champignoner og pølser brunes i lidt fedtstof og lægges også i fadet. Hæld juicen fra tomaterne ( gem den) inden den sammen med ringe fra peberfrugterne anrettes i fadet. Drys med salt inden fadet dækkes med staniol og sættes i ovnen. Til saucen svitses revet løg og æble med karry i lidt fedtstof, drys mel over og bag med tomatjuicen. Krydr med salt, sukker og paprika. Server saucen til retten sammen med løse ris

Kilde: Kim Spur jan 95.

 

 

Birthe's Madside