Birthe's Madside

 

Mørbrad som vildt
Svinekød 4 personer
  • 2 svinemørbrad
  • 1 æble
  • 1 kop svesker
  • 2 skiver røget spæk
  • Salt og peber
  • 40 g smør/magarine
  • 2 dl vand
  • 1 dl piskefløde eller cremefrache
  • Lidt roquefort-ost, ribsgel‚ eller saft.

De istandgjorte mørbrad ridses 2/3 igennem på langs og bankes let ud, drysses med salt og peber. Spækskiver lægges på den ene mørbrad, derover svesker og æblestykker. Den anden mørbrad lægges over som låg, og der lukkes med kødpinde, eller mørbraden ombindes med gran. Mørbradstegen brunes godt i fedtstof i en gryde, vand tilsættes, og den småsteger under låg ca. 30 minutter.kødet tages op, og skyen jævnes let, smages til med ribsgelé,en anelse roquefort, fløde og salt. Retten serveres med hvide eller brunede kartofler og Waldorffsalat.

 

 

Birthe's Madside