Birthe's Madside

 

Nakkefilet Med Chili
4-6 personer
  • 1 kg nakkefilet
  • 1 fed hvidløg
  • Salt, peber
  • 4 spsk. frisk rosmarin eller 4 tsk. tørret
  • Pasta med chili og grøntsager:
  • ½-1 chili efter smag
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g champignon
  • 1 stor rød peberfrugt, 160 g
  • 250 g tynde grønne bønner
  • ½ spsk. Olie
  • 350 g tørret pasta fx tagliatelle
  • 2 spsk. frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret
  • Saucejævner
  • Salt
  • 50 g friskost naturel 6%
  • 3 dl bouillon eller afskummet sky fra steg

Skær hvidløget i tynde snitter og stik det ind i nakkefileten ved hjælp af en urtekniv. Gnid kødet med salt, peber og rosmarin. Stil det i en kold ovn ved 180 grader og steg det i 1½ - 2 timer, til det netop er gennemstegt. Bruges stegetermometer, skal centrumtempera-turen vise 75 grader. Lad kødet hvile tildækket i 20 min Skær chilien i tynde ringe. Fjern kerner, hvis retten ikke ønskes for stærk. Hak hvidløg fint. Skær champignonerne i skiver og peberfrugten i grove umage stykker. Halvér eventuelt bønnerne. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra. Opvarm olien på en stor pande/gryde. Svits alle grøntsagerne ved kraftig varme i 3-4 minutter under omrøring. Tilsæt rosmarin og bouillon og kog retten igennem under låg. Jævn med saucejævner og rør osten i. Smag til med salt. Bland pastaen med grøntsagerne.

Tilberedningstid: Ca. 2 ½ time

 

 

Birthe's Madside