Birthe's Madside

 

Nakkefilet, Rosmarinstegt  
4-5 personer

Tilberedningstid: Ca. 2 timer, heraf arbejdstidd ca. 30 min.

  • 1 kg nakkefilet

  • 8-10 kviste frisk rosmarin eller 2 tsk. tørret

  • evt. hvidløg

  • 1-2 tsk tørret provencekrydderi

  • 1 tsk salt

  • bouillon

  • saucejævner

Læg rosmarinkviste i bunden af et lille ovnfast fad, evt. sammen med pillede, skivede hvidløgsfed. Læg kødet ovenpå, drys det med salt og provencekrydderi. Hæld bouillon i fadet, så det står 1 cm op omkring kødet. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 200 grader, og lad det stå 1½ time. Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend kartoffelbådene i olien, og kom dem i et fad, der er drysset med salt. Lad kartoffelbådene stege med i ovnen i ca. 1 time til de er gyldne og møre. Tag kødet ud af ovnen, bruges stegetermometer skal det vise ca. 70 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter. Skær peberfrugten i tynde skiver, bland med løgringe, og drys med salt. Skum evt. skyen, jævn den let, og smag til. Damp broccoli 7-8 minutter i saltet vand, og læg det på et varmt fad sammen med kød og kartofler.

Kilde: Steen Jørgensen

 

 

Birthe's Madside